סגולות השום



אני יודעת שהרבה אנשים השום דוחה אותם משום מה
אבל לשום יש סגולות רבות
אם לא רוצים לאכול שום אפשר לשלב אותו באופן שתוכלו לאכול אותו
אפשרות אחת
לשים אותו בבקבוק של שמן זית פשוט מאוד לקלף את השום או לא לקלף להכניס כמה שיני שום לשמן הזית והשמן מקבל את הטעם של השום
השום מקבל מתיקות במשך הזמן ככל שהוא שוהה יותר בשמן הזית
אפשרות אחרת
אני למשל עושה סחוג ביתי ומשתמשת בראש שלם של שום
שמה את השום עם הקליפה יחד עם כמה פלפלים חריפים וכמות נדיבה של פטרוזיליה וכוסברה ושופכת על זה שמן זית
ולבסוף מתבלנת בלימון מלח פלפל שחור
במשך הזמן החריפות לא מורגשת ככל שהסחוג שוהה יותר במקרר
השום יש לו גם סגולות
הורדת לחץ דם – תכונתו זו של השום הוכחה במחקרים רבים. השום מחקה פעולה של חומר מסוים בגוף, התורם להורדת לחץ הדם.
הורדת רמות כולסטרול ואף העלאת רמות הכולסטרול הטוב (HDL) - תכונה זו הוכחה אף היא במחקרים וכיום מומלץ לבעלי רמות כולסטרול גבוהות לאכול שום או ליטול תוספי מזון המבוססים על שום.
דילול הדם – השום מפחית את הצטברות טסיות הדם ובכך מקטין סיכון ליצירת קרישי דם בתוך כלי הדם. בכך דומה פעילותו לאספירין.
חיזוק מערכת חיסון – הוכח במחקרים כי לשום יכולת להגביר את פעילות מערכת החיסון על ידי זירוז יצור לימפוקינים, שהם חומרים פעילים במערכת החיסון.
פעולה נוגדת סרטן – בשל היותו נוגד חמצון חזק מאוד, השום נוגד את פעילותם של רדיקלים חופשיים המגדילים סיכוי לסרטן.



שום -פלפל ושמן זית