ירקות בתנור (אנטיפסטי) מתאבן

כשאני שמעתי לראשונה את המילה אנטיפסטי לא הבנתי ממש את המשמעות למה אנשים תמיד משתמשים במילים לועזיות במקום עבריות
כשנכנסתי לויקיפדיה התברר שהמילה אנטיפסטי פירושה מתאבן
הנה הפירוש המורחב של המילה
מְתַאֲבֵן (נגזר מהמילה "תיאבון", כתרגום למילה האנגלית appetizer; לעתים נעשה שימוש במונח הצרפתי hors d'œuvre או במונח האיטלקי Antipasto), מנת פתיחה קטנה בתחילת ארוחה. מתאבנים מוגשים לעתים שלא כחלק מארוחה, למשל בפאבים ובמסיבות קוקטייל לליווי המשקאות החריפים.
עכשיו אני יודעת שהמילה הזו מתכוונת למשהו שנוסף לארוחה או למשהו שקל להכין אותו למקרה שאורחים מגיעים בהפתעה
לפעמים כשיש לי עודף ירקות במקרר בעבר הייתי תמיד משאירה אותם עד שהיו מרקיבים היום למדתי שאפשר לנצל אותם וגם להינות מהם עד שבועיים אם שמים אותם במקרר 
את האנטיפסטי מאוד קל להכין 
חותכים את כל הירקות שיש בבית 
שמים אותם בתבנית אפייה עם נייר אפייה מעל כדי לחסוך בניקיון התבנית
מתבלנים במלח ופלפל מוסיפים שמן זית מעל ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות בתוכנית טורבו עד שהירקות מקבלים גוון זהוב חום והריח של הירקות מתפשט בכל המטבח משהו כמו חצי שעה עד 45 דקות תלוי בתנור 

בתיאבון !!!!!!!





תגובות