סגולותיו של התפוז


תפוז הוא פרי עץ התפוז, אחד מפירות ההדר הנפוצים ביותר. התפוזים גדלים באקלים הסובטרופי וים תיכוני ומופצים בכל רחבי העולם. טעם התפוז נע בין מתוק לחמוץ. לרוב, אוכלים את התפוז כאשר הוא מקולף וטרי, או שסוחטים אותו ושותים את מיצו. לתפוז קליפה מרירה אשר לרוב לא נעשה בה שימוש, אך במאכלים מסוימים היא משמשת כחומר טעם או כקישוט.

רשימת סגולותיו של התפוז:
התפוז מכיל כמות דיי מכובדת של ויטמין A ו-C.
כמו כן התפוז מכיל את הויטמינים הבאים: B1, B2, B3.
מיץ התפוזים הוא מקור טוב לוויטמין C, לאשלגן ולחומצה פולית (ויטמין B9).
אכילת תפוז מחזקת את המערכת החיסונית.
התפוז נוגד חימצון ועוזר במניעת סרטן, הזדקנות העור ומחלות כלי דם.
החלק הפנימי הלבן של קליפת התפוז (אלבדו) עשיר בסיבים תזונתיים.



תגובות