מה צריך להכין לליל הסדר?
מכינים ליל הסדר בבית? הנה הדרכה מפורטת שתעשה לכם חיים קלים, מהחסה ועד מתנת האפיקומן לילדים החמודים
יעקב לוסטיג
החלטתם לערוך ליל הסדר בבית, ואתם רוצים לערוך אותו כמיטב המסורת בהתאם להלכה היהודית? בואו ננסה לעשות זאת יחד.
רשימת קניות:
- בקבוק יין או מיץ ענבים לכל שני סועדים.
- כוס מתאימה לקידוש, לכל אחד מהסועדים.
- ספל לנטילת ידיים – מספיק אחד לכל המשפחה.
- תפוח אדמה, סלרי או כל ירק אחר.
- לפחות ביצה אחת.
- חזרת לא מרוסקת.
- כנף אחת של עוף.
- חסה.
- צריך לקנות גם 'חרוסת' מוכנה להכנה קלה בבית, ואם אתם לא מצליחים למצוא 'חרוסת', תצטרכו להכין אותה לבד, ולשם כך כדאי לוודא שיש לכם בבית תפוחים, יין, ואם אפשר גם מעט אגוזים, זנגוויל (ג'ינג'ר), רימון ותמר.
- מצות – עדיף לקנות לפחות שלוש מצות עגולות שנעשו בעבודת יד, לצד מצות מכונה בכמות שתספיק להשביע את רעבונם של כל הסועדים (ולאכילת 'כזית' בהתחלה ו'כזית' בסוף הסעודה כאפיקומן).
- הגדה של פסח לכל סועד.
- בשר, דגים, ירקות להכנת סלטים וכל צרכי הסעודה.
- מומלץ לקנות כיסוי מתאים למצות, וכן 'קערת ליל הסדר', אבל לא חייבים. כמו כן כדאי שתהיה לכם שקית מתאימה להחביא את האפיקומן, כדי שהמצה תישאר שמורה ועטופה בזמן שהילדים מחפשים אחריה בכל מקום אפשרי.
כמו"כ מומלץ לקנות מתנות קטנות או חטיפים כשרים לפסח, כדי שנוכל לחלק לילדים ולעודד אותם להישאר ערניים כדי שיוכלו לשאול את הקושיות, ולקיים את מצוות החג על ידי אכילת מצה ומרור, ושתיית ארבע כוסות.
ההכנות בערב החג:
יש לבשל את הביצה עד שהיא תהיה קשה מספיק שיוכלו לקלף אותה והיא תישאר שלמה. נזדקק לה כשנכין את ה'קערה' בליל הסדר.
כמו"כ יש לצלות את כנף העוף על האש, ויש שנוהגים לבשל אותה. כל המנהגים נכונים, ובלבד שתהיה לנו כנף עוף ראויה למאכל. אם אין כנף עוף, אפשר להשתמש גם בשוק או בתבשיל אחר.
לקלף ענף קטן של חזרת. גם אותו נצטרך להכנת ה'קערה'.
כמו"כ יש לבשל תפוחי אדמה, בכמות לא גדולה, כדי שתהיה לכל סועד חתיכה קטנה. הם אמורים לשמש 'כרפס' בליל הסדר. אבל יש שמשתמשים בעלי סלרי, בצנון, במלפפון או בירקות אחרים, וכל המנהגים צודקים וראויים ובלבד שבליל הסדר נטבול ירק במי מלח.
יש להכין בקערה או בצלחת עמוקה מים מעורבים עם מלח כדי שנטבול בהם את הירק לאכילת ה'כרפס'.
לשטוף את עלי החסה היטב ולוודא שאין עליהם חרקים. עדיף לקנות חסה נקיה מחרקים של 'חסלט' וכדו'. את החסה נצטרך לאכילת 'מרור' וכן לאכילת 'כורך', כלומר שני עלים גדולים לכל אחד מהסועדים, או כמה עלים קטנים.
כמו"כ יש לבשל את כל צרכי הסעודה של ליל הסדר מערב החג, ובמיוחד השנה, משום שהשנה יחול החג הראשון של פסח בשבת קודש, והכנת הסעודה לא תהיה אפשרית עוד ברגע שתיכנס השבת.
תגובות
הוסף רשומת תגובה
תמיד כאן לענות